Solarninovinky.cz

Elektrické rozvodny pro fotovoltaické elektrárny v Rumunsku

DHL Freight zajišťuje od letošního července přepravu elektrických rozvoden pro odběratele v jižním Rumunsku. Jedná se celkem o dvacet kusů rozvoden přepravovaných v režimu nadměrné přepravy, které budou použity na stavby fotovoltaických elektráren. 

title=

Divize Specialit DHL Freight, jednoho z předních poskytovatelů služeb silniční nákladní přepravy v Evropě, běžně zajišťuje přepravu nebezpečných nebo nadrozměrných předmětů.

Tentokrát si poradila s velkými elektrickými rozvodnami, které jsou nyní v první etapě (od července do října 2013) expedovány z výrobního závodu v České republice do rumunských energetických závodů v Chiriacu-Giurgiu. Jedná se o celkový objem dvaceti kusů rozvoden, které budou v Rumunsku použity na stavby fotovoltaických elektráren. 

 

Rozvodny jsou převáženy v režimu nadměrné přepravy, protože výška zařízení včetně sluneční clony přesahuje 3,37 metru. Rozměry rozvodny jsou devět metrů na délku a tři metry na šířku, celková váha rozvodny je 31 tun. Kromě samotné rozvodny jsou na vozidlo ještě doloženy kotvící prvky a manipulační schodiště k obsluze slunečních clon. 

Kvůli celkovým rozměrům přepravovaného zboží musí manipulaci nakládky i vykládky zajišťovat jeřábová technika s parametry nosnosti minimálně 80 tun, říká k přepravě Jaroslav Minařík, Vedoucí týmu speciálních přeprav DHL Freight a dodává: Vozidla s rozvodnami jedou v koloně po dvou a přepravní vzdálenost z České republiky do Rumunska, která má délku více než 1 600 km, urazí za 3 dny. 

Rozvodny se rozváží přímo na staveniště fotovoltaických polí. Vzhledem k výšce zařízení musí vozidla zejména na území Rumunska používat četné objízdné trasy. 

Datum: 31.8.2013 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz