Solarninovinky.cz

Nový standard: Každý nový dům v Palo Alto musí mít solární elektrárnu a nabíječku pro elektromobily

Kalifornie je centrem moderních technologií a internetu v USA. Je také průkopníkem využívání obnovitelných zdrojů energie a elektromobility.

title=


Město Palo Alto, které je centrem Sillicon Valley (Kalifornie), se rozhodl zavést podmínku, která vyžaduje při stavbě nových domů automaticky instalovat napájecí 240V stanice pro elektromobily v rámci každého domu. Stát Kalifornie navíc od roku 2013 vyžaduje, aby každý nový dům byl připraven pro instalaci malé fotovoltaické elektrárny na střeše.

Palo Alto se vskutku vydalo cestou budoucnosti. Je to dáno zejména skutečností, že ve městě sídlí společnost Tesla Motors, která je největším výrobcem elektrických automobilů na světě.

Vzhledem k ceně instalace napájecí stanice, která je pouhých 200 dolarů, je to v rámci cen tamních domů v hodnotách kolem jednoho milionu dolarů opravdu zanedbatelná částka. Městská rada Palo Alto se také dohodla na podpoře instalace napájecích stanice do stávajících domů a na zvýšené podpoře využívání elektrických automobilů ve městě.

Je otázkou času, kdy se standard města Palo Alto rozšíří do dalších amerických měst a do Evropské unie…

Datum: 9.1.2014 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz