Solarninovinky.cz

Novavis vyhlašuje výběrové řízení na stavbu 500 kW elektrárny v Polsku

Polská společnost Novavis SA bude realizovat projekt výstavby fotovoltaické elektrárny v obci Elgnówko nedaleko města Olsztyn v severním Polsku. Za tímto účelem  společnost vyzývá potenciální dodavatele k podání nabídek.

Pozemní FVE

Výstavbu projektu pod názvem Mazur-Power” bude zajišťovat Novavis přes účelově založenou společnost  Chata sp. z o.o.. Podle sdělení investora má projekt zajištěnou podepsanou smlouvu o připojení do sítě distribuční společnosti Energa – Operator SA a provomocné rozhodnutí o povolení stavby.

Jedná se již o druhou investici svého druhu, kterou společnost Novavis realiovala ve regionu Warmia-Mazury. První elektrárna o stejném výkonu ve výši  500 kW se již realizuje v obci Dłutowo Stare.

V současné době investor dokončuje projekt a rovněž jedná o upřesnění formálních podmínek pro připojení elektrárny do sítě. Pokud se jedná o financování, pak se počítá s využitím vlastních zdrojů společnosti, zvýhodněných úvěrů a dotací EU. Společnost také připouští pariticipaci individuálních investorů, s nimiž v současné době vede jednání.

Zájemci o spolupráci mají podat závazné nabídky v termínu do 31. Ledna 2014. Nabídka musí obsahovat cenu jednotlivých části díla a dobu realizace projektu.

Bliží informace v polštině naleznete na tomto linku.

Datum: 24.3.2014 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz