Solarninovinky.cz

Nestihli jste se registrovat u kolektivního systému? Máme pro Vás řešení!

Dlouho očekávaná novela vyhlášky 352/2005 Sb. je na světě, minulý týden ji vydalo Ministerstvo životního prostředí. Přes 20 tisíc provozovatelů solárních elektráren tak má jasno, kolik za recyklaci panelů zaplatí, za kilogram panelu to bude 8,50 Kč. Platby budou rozložené do pěti let, první se uskuteční v roce 2014, poslední v roce 2018.

title=

Provozovatelé se dle zákona měli přihlásit do kolektivního systému – neziskové společnosti, která má licenci od Ministerstva životního prostředí, a to do 30. 6. 2013. Co dělat, když jste se to v daném termínu nestihli? Ještě není pozdě…

Obraťte se na správný kolektivní systém, který Vám pomůže problém vyřešit

Provozovatelé se mohou registrovat pouze u kolektivních systémů, které jsou zapsané u MŽP pro zajištění zpětného odběru ve skupině 4b – Spotřebitelská zařízení a solární panely. Při výběru kolektivního systému by se měli provozovatelé především zajímat o to, jaké zkušenosti má kolektivní systém se zpětným odběrem elektrozařízení, jakou nabízí síť sběrných míst a jak bude nakládat se svěřenými finančními prostředky.

Velkou výhodou pro naše klienty jsou nízké náklady spojené s recyklací, administrací a provozem, které už budou obsažené v koncové ceně 8,50 Kč/kg, komentuje ředitel ASEKOL Solar Miloslav Kužela.

Jelikož budou peníze provozovatelů u kolektivních systémů uložené několik let, měl by solidní kolektivní systém nabídnout možnost nahlížení na panelová konta svých zákazníků, aby měli stále přehled o svých poplatcích. Dobrým měřítkem pro výběr kolektivního systému může být i jeho velikost. Čím více provozovatelů bude u kolektivního systému zaregistrováno, tím nižší budou sdílené náklady. 

ASEKOL Solar po ukončení stanovené zákonné lhůty k registraci, eviduje přes 4000 provozovatelů FVE. Klientům budeme v tomto týdnu nadále nabízet registraci online, kterou lze dokončit během několika málo minut na www.asekolsolar.cz. Při jakýchkoli dotazech se mohou provozovatelé obracet na nonstop informační linku 800 200 234, říká Kužela. 

Jednou z výhod, kterou ASEKOL Solar nabízí a kterou ocení zvláště menší provozovatelé, je otestování panelů termovizí zdarma. Provozovatelé dostanou informace o stavu svých panelů a kolektivní systém zároveň získá cenná data, která mu pomohou optimalizovat sběr panelů, a ušetřit tak na logistických nákladech, což zpětně opět ocení právě provozovatelé.

Tento vstupní bonus mohl provozovatel získat při uzavření smlouvy do 30. 6. 2013. Rozhodli jsme se ale akci prodloužit do 10. 7. 2013, protože chápeme, že z různých důvodů provozovatel nestihl smlouvu podepsat v zákonné lhůtě, vysvětluje Kužela tento vstřícný krok.

Datum: 22.9.2014 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz