Solarninovinky.cz

ERÚ chystá nový bič na solární barony

Do solárních elektráren s výkonem nad jeden megawatt zamíří kontrola z Energetického regulačního úřadu (ERÚ). Speciální tým s přezdívkou Rychlé šípy bude zjišťovat, zda elektrárny dodržují podmínky přidělených licencí a čerpají tak oprávněně mnohdy obří státní dotace. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes (MfD).

title=

Tým má podle předem stanoveného detailního plánu začít pracovat od příštího pondělí. Podle informací deníku má nařízeno postupovat maximálně tvrdě, tedy udělovat co možná nejvyšší pokuty či ihned zahájit řízení o odebrání licence. Předmětem kontroly budou všechny náležitosti licencí, které mají jednotlivé elektrárny uděleny, řekl listu mluvčí ERÚ Jiří Chvojka.

Z hlediska bezpečnosti státu je důležité zaměřit se na fotovoltaické elektrárny s anonymními vlastníky, kteří dostávají podpory v řádech desítek miliard korun ročně, což může znamenat bezpečnostní riziko, citoval list zdroj blízký úřadu.

Z hlediska bezpečnosti státu je důležité zaměřit se na fotovoltaické elektrárny s anonymními vlastníky, kteří dostávají podpory v řádech desítek miliard korun ročně, což může znamenat bezpečnostní riziko, citoval list zdroj blízký ERÚ.

Datum: 12.4.2013 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz