Solarninovinky.cz

CENTROPOL nově vykupuje elektřinu z domácích fotovoltaických elektráren

Společnost CENTROPOL ENERGY, největší alternativní dodavatel elektřiny, začala nově vykupovat elektřinu z malých, domácích fotovoltaických elektráren. Firma tím chce podpořit rozvoj malých střešních fotovoltaických zdrojů. Pro výkup elektřiny z malých zdrojů již CENTROPOL ENERGY zřídil speciální tým. 

title=


Rozhodli jsme se podpořit malé domácí fotovoltaické elektrárny, které si lidé instalují většinou na střechy svých domů. Pro majitele těchto elektráren tak zajistíme uplatnění vyrobené elektřiny na trhu. Systém je velmi jednoduchý a zbavuje majitele domácí elektrárny starostí s celým procesem výkupu, uvedl obchodní ředitel a člen představenstva CENTROPOL ENERGY Lukáš Pokrupa.

CENTROPOL ENERGY se zaměřuje při výkupu výhradně na malé domácí fotovoltaické elektrárny. Nechceme podporovat velmi problematické velké fotovoltaické elektrárny, jejichž podpora ze strany státu vedla k zásadnímu a dlouhodobému pokřivení cen elektřiny směrem vzhůru, doplnil Lukáš Pokrupa. 

V současné době má již CENTROPOL ENERGY nasmlouvány desítky drobných fotovoltaických elektráren. Zájem o odkup ze strany majitelů těchto malých elektráren roste. Zřídili jsme proto i speciální tým lidí, kteří se o výkup tohoto typu elektřiny starají, doplnil Lukáš Pokrupa. 

Datum: 21.5.2013 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz