Solarninovinky.cz

Apple si postaví obrovskou farmu se solárními panely pro svá datacentra

Společnost Apple oznámila, že má v plánu spolu s firmou NV Energy postavit novou farmu solárních panelů, jejichž energie bude pohánět datová centra společnosti.

title=


Apple a další technologické společnosti jako Amazon a Microsoft čelí v poslední době ostré kritice kvůli tomu, že jejich datová centra plná serverů spotřebovávají obrovské množství elektřiny a dalších zdrojů. Jen díky těmto datovým centrům je však možný současný rozvoj cloudových služeb včetně streamování obsahu na mobilní zařízení.

 Nová solární farma bude poskytovat energii společnosti Sierra Pacaific Power, která spravuje datová centra Apple a jakmile bude kompletní, vygeneruje okolo 43,5 milionů kilowatthodin zelené energie za rok.

Apple již nyní ze solárních panelů dodává energii pro své největší datové centrum ve Spojených státech. Farma na téměř půl milionu metrech čtverečných ve městě Maiden, jež se nachází v Severní Karolíně, vyprodukuje 167 milionů kilowatthodin ročně. Toto množství energie by vystačilo na roční provoz 17 600 domů v USA.

Datum: 9.7.2013 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz