Solarninovinky.cz

ČEZ nabídne virtuální prohlídku solární elektrárny

Skupina ČEZ nabízí každé pondělí na stránce http://www.cez.cz/cs/cez-virtualni-prohlidky/index.html  premiéru virtuální prohlídky jedné ze sedmi elektráren. Tyto prohlídky elektráren se staly jedním z lednových hitů českého internetu.

Bessan

Cestu k nejzajímavějším nebo běžně nepřístupným partiím elektráren Skupiny ČEZ si našlo už 30 tisíc návštěvníků. Celkový počet zobrazených stránek vystoupal na 50 tisíc. Vzhledem k plnoformátové anglické verzi přišly prozkoumat zákulisí elektráren také více než 3 tisícovky zahraničních návštěvníků (zejména z Německa, Rakouska a Slovenska).

Všechny prohlídky startují leteckým panoramatem lokality a uživatel může pak na základě vlastní volby navštívit nejdůležitější části elektrárny. To vše doplněno popisky, technickými daty a dalšími zajímavostmi.

Projekt, který má i svou anglickou verzi, představí postupně různé druhy elektráren a typy výroby energie. Cyklus zahájila průtočná a přečerpávací vodní elektrárna Štěchovice, na níž navazují JE Temelín a větrná elektrárna Janov, uhelné elektrárny reprezentují Tušimice, ekologické zdroje zase biomasová elektrárna Hodonín, bioplynová stanice Číčov a fotovoltaická elektrárna Buštěhrad.

V dalších týdnech až do konce února otevře své brány ještě trojice výroben obnovitelných zdrojů – provoz spalování biomasy v elektrárně Hodonín, bioplynová stanice v podbrdském Číčově a v bývalé průmyslové zóně stojící fotovoltaická elektrárna Buštěhrad.

CEZ

Datum: 11.2.2014 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz