Solarninovinky.cz

ČEZ dnes nabídne virtuální prohlídku fotovoltaické elektrárny Buštěhrad

http://www.cez.cz/cs/cez-virtualni-prohlidky/index.htmlTéměř 35 tisíc lidí už si virtuálně prošlo některou z elektráren Skupiny ČEZ. Poslední z řady – fotovoltaická elektrárna Buštěhrad – otevře své brány v pondělí 24. února. Virtuální prohlídka krok za krokem ukazuje proces výroby elektřiny ze slunečních paprsků.

ČEZ

Ekologická výrobna ležící na hranici bývalého průmyslového areálu Poldi v Dříni pokrývá roční spotřebu více než 600 středočeských domácností. Návštěvníkům se v lednu a únoru postupně otevřelo 7 elektráren ČEZ s celkem 105 zastaveními.

Virtuální prohlídka nabídne mimo jiné cestu mezi řadami fotovoltaických panelů, nahlédnutí do rozvodny, na střídače nebo do srdce elektrárny – velína. Fotovoltaická elektrárna v Buštěhradě otevře své virtuální brány v pondělí 24.2. v 10:00 na adrese http://www.cez.cz/cs/cez-virtualni-prohlidky/index.html

Prohlídka startuje panoramatem lokality a uživatel poté může na základě vlastní volby navštívit nejdůležitější části elektrárny. To vše doplněno popisky, technickými daty a dalšími zajímavostmi. Fotovoltaická elektrárna v Buštěhradě vyrábí ekologickou elektřinu od poloviny roku 2010. Zařízení o instalovaném výkonu 2,396 MW je umístěné na hranici bývalého průmyslového areálu Poldi v Dříni, v místě, pro které by se velice těžko hledalo alternativní využití. Ročně vyrobí množství elektřiny pokrývající spotřebu více než 600 domácností ve středních Čechách.

Virtuální prohlídky sedmi elektráren ČEZ (viz tabulka) nabízejí celkově 105 zastavení. Dosud do elektráren zavítalo téměř 35 tisíc uživatelů internetu z ČR i ze zahraničí. Podle Google analytics zaznamenaly stránky celkově více než 55 tisíc zobrazení. Projekt, který má i svou anglickou verzi, vznikl na základě spolupráce agentury CDI.CZ a specialistů provozu a komunikace Skupiny ČEZ.

Datum: 1.3.2014 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz