Solarninovinky.cz

PVweb.pl: Solartec se stává lídrem polského fotovoltaického trhu

Společnost Solartec s.r.o. z Rožnova pod Radhoštěm úspěšně dobývá polský fotovoltaický trh. Podle sdělení odborného fotovoltaického portálu www.PVweb.pl Solartec zvítězil ve výběrovém řízení na stavbu 1 MW fotovoltaické elektrárny v Gryzlinach v severním Polsku.

Solartec

Výběrového řízení na realizaci tohoto projektu se zúčastnilo celkem pět společností, jejichž nabídky se pohybovaly v rozmezí od 5,6 do 7,8 milonů PLN (polských zlotých). Stavba této fotovoltaické elektrárny, která patří k největším v Polsku, proběhne letos.

Jsme rádi, že ve výběrovém řízení uspěla společnost Solartec z České republiky. Jedná se o velmi zkušenou společnost, která úspěšné realizovala podobné projekt nejen v České republice, ale i na Slovensku, Bulharsku a Rumunsku,” prohlásil zástupce investora.

Podle sdělení obchodního ředitele společnosti Solartec Martina Hnídka projekt fotovoltaické elektrárny v Gryzlinach není jediným úspěchem společnosti v Polsku. V letošním roce bude společnost realizovat u našich severních sousedů další fotovoltaické projekty o celkovém instalovaném výkonu 5 MW.

Na konce roku 2013 bylo v Polsku instalováno celkem 3,6 MW podle informací polského regulačního úřadu (URE). Letos očekáváme, že polský fotovoltaický trh prudce poroste a dosáhne až 50 MW nových solárních instalací.

Podle našeho průzkumu se v Polsku nyní realizuje několik velkých projektů solárních parků. Solartec je nyní v Polsku lídrem trhu v tomto segmentu.

Další aktuální informace o vývoji polského fotovoltaického trhu naleznete na www.PVweb.pl.

Datum: 4.3.2014 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz