Solarninovinky.cz

Senátor Doubrava navrhuje znárodnit solární elektrárny

Senátor za Severočechy.cz Jaroslav Doubrava navrhuje znárodnit fotovoltaické elektrárny. Je to podle něj jediné správné řešení současného problému vysokých dotací pro fotovoltaiku. Uvádí to portál parlamentnilisty.cz. 

title=


Senátor  Doubrava tvrdí, že  předchozí vláda i současná vláda Petra Nečase nese odpovědnost za to, že provozovatelé fotovoltaických elektráren (FVE) dostávají zbytečně miliardy korun, ačkoli si to nechce přiznat.

Mafiáni napojení na vládu využili diktátu EU, která vyhlásila program podpory výstavby FVE. Měli zelenou, protože orgán tohoto státu to byl, kdo stanovil šílené podpory výrobě elektřiny z FVE. Jednak aby svým přátelům vyhověl, ale také aby nachytal co nejvíc těch, kteří mu pomohou dostát svému závazku k EU, píše senátor. A podle něj jsou podobně zneužívány také větrné elektrárny, ačkoli ne tak vidtelně.

Senátor Doubrava připouští, že využití solárních panelů i větrných parků je nutné, ovšem za ekologicky a ekonomicky zcela rozumných a férových podmínek, tedy bez enormního zisku zcela nesmyslnými a zcestnými příplatky k ceně odebrané elektrické energie.

Stát musí podle senátora stanovit reálné výkupní ceny, aby na ně občané nemuseli připlácet. Řešení má i pro výrobce, kteří na ně nebudou chtít přistoupit. Nepřijmou-li je, ať jejich FVE odkoupí a provozuje sám stát. Náklady na projektování a výstavbu jim budou proplaceny, stát tedy převezme splátky úvěrů, dodává senátor. 

Investoři jenom ztratí nehorázné zisky, občané přijdou o povinnost placení nehorázných příplatků, píše zákonodárce. Právní věda na to pamatuje: Smlouvy lze zrušit, pokud jsou proti dobrým mravům, a tyto smlouvy proti dobrým mravům zcela jistě jsou! uzavírá senátor.

Datum: 17.8.2014 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz