Solarninovinky.cz

SMA představí nové solární inovace na mezinárodním veletrhu Intersolar Europe 2013

Od 19. do 21. června 2013  společnost SMA Solar Technology AG (SMA) na letošním ročníku mezinárodního veletrhu Intersolar Europe v Mnichově představí svoje další inovace na poli obnovitelných zdrojů energie. 

title=


SMA nabízí technologie pro všechny oblasti využití fotovoltaiky: od komplexního inteligentního řízení elektrické energie v domácnostech díky koncepci SMA Smart Home, přes řešení SMA Fuel Save Solution pro průmyslové podniky, až po systémová řešení pro fotovoltaické elektrárny. Návštěvníci stánku SMA navíc budou mít možnost se jako první seznámit s novou generací centrálních střídačů, které budou uvedeny na trh v roce 2014. 
 
Inteligentní systémová řešení pro úspěšnou transformaci v energetickém sektoru

Společnost SMA se včas přizpůsobila požadavkům, které souvisejí se zdroji energie pro budoucnost. Naše inteligentní řešení jsou klíčem pro úspěšnou transformaci energetického sektoru směrem k decentrálnímu zásobování elektřinou z obnovitelných zdrojů, vysvětluje Roland Grebe, člen představenstva pro výzkum a vývoj společnosti SMA. 

Pomocí ucelené koncepce SMA Smart Home tak společnost nabízí na trhu dosud jedinečné systémové řešení, které inteligentně řídí domácí spotřebiče na základě prognóz výroby FV energie a spotřeby, čímž výrazně zvyšuje vlastní spotřebu solární energie.
 
Vedle zdokonaleného přístroje Sunny Home Manager jako klíčového prvku koncepce SMA Smart Home budeme na veletrhu Intersolar prezentovat rozmanité akumulátorové systémy. 
Kromě toho úzce spolupracujeme s renomovanými výrobci na optimálním zapojení dalších komponent do inteligentního řízení elektrické energie v domácnosti: se společností Miele pracujeme na integraci domácích spotřebičů, se společnostmi Stiebel Eltron a Vaillant na integraci tepelných čerpadel. V tomto ohledu se samozřejmě těšíme na další diskuzi se specializovanými firmami, dodává Grebe. Důležitým tématem je také elektromobilita. Baterie elektromobilů by se mohly využívat jako přídavný akumulátor.

Řešení pro FV dieselové hybridní systémy se sníženou spotřebou paliva

Hledat inteligentní řešení je důležité také v oblasti FV dieselových hybridních systémů. Koncepce SMA Fuel Save Solution zde zajišťuje regulaci FV napájení odpovídající spotřebě a výrazné omezení spotřeby paliva.  V tomto kontextu představí společnost SMA návštěvníkům veletrhu také své úspěšné projekty.

Zdokonalování produktů a technologií budoucnosti

Ke špičce v segmentu velkokapacitních systémů patří MV Power Station pro všechny centrální FV elektrárny a speciálně pro americký trh vyvinutá platforma Compact MV Power Platform. Splňuje všechny požadavky specifické pro americký trh týkající se střídačů, transformátorů a regulace FV parků. 

SMA bude rovněž prezentovat kompletní systémová řešení pro solární elektrárny s decentrální strukturou: základ tvoří výkonný střídač Sunny Tripower, doplněný o komunikaci a regulaci FV parku i připojení k vysokému napětí. Návštěvníky našeho stánku necháme nahlédnout i do budoucnosti: SMA představí koncepci nové generace centrálních střídačů a ukáže budoucí standardy v oblastech integrace a optimalizace nákladů, říká Roland Grebe.

Datum: 12.2.2015 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz